Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες Ευχές
(Κατασκευή με γύψο)
Συντάκτρια Κυριακή Φαρδή


Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από γύψο με σκοπό να τα τοποθετήσουμε σε ένα πουγκάκι μαζί με ένα τυλιγμένο χαρτάκι το οποίο περιέχει χριστουγεννιάτικες ευχές από όλο τον κόσμο. Σ' αυτήν την ανάρτηση θα δείξουμε την πορεία κατασκευής και το αποτέλεσμα. Ας αφεθούμε, λοιπόν, στη μαγεία των Χριστουγέννων για να μπορέσουμε να τη μεταδώσουμε στα παιδιά!

Σε μία λεκάνη μίας χρήσης (την οποία θα πετάξουμε με το γύψο που θα μείνει μέσα επειδή δεν μπορούμε να την πλένουμε για να μην βουλώσουν οι σωληνώσεις του σπιτιού μας ή του σχολείου μας) διαλύουμε τη σκόνη του γύψου σε νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολτός.

Τοποθετούμε τον γύψο σε καλούπια με χριστουγεννιάτικα θέματα όπως αγγελάκια, δώρα, χιονονιφάδες κ.ά. Επίσης, βάζουμε σε κατάλληλο σημείο ένα σκοινάκι ώστε όταν ετοιμαστούν να μπορέσουμε να τα κρεμάσουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τρεις-τέσσερις μέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.








Στη συνέχεια βγάζουμε από τα καλούπια τα στολίδια και τα αφήνουμε ακόμη λίγες ώρες ή λίγες μέρες να στεγνώσουν καλύτερα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.







Βάφουμε τα στολίδια με χρυσή τέμπερα. 








Ετοιμάζουμε τις ευχές των Χριστουγέννων σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί.
 



Οι ευχές σε διάφορες γλώσσες του κόσμου
Καλά Χριστούγεννα


Merry Christmas
(Αγγλικά)
Joyeux Noël
(Γαλλικά)
Buon Natale
(Ιταλικά)
Feliz Navidad
(Ισπανικά)
Gëzuar Krishtlindjet
(Αλβανικά)
С Рождеством
(Ρωσικά)
Срећан Божић
(Σέρβικα)
Crăciun fericit
(Ρουμάνικα)
Wesołych Świąt
(Πολωνικά)


 

 
Σε ένα πουγκάκι τοποθετούμε δύο χριστουγεννιάτικα στολίδια και το χαρτάκι με τις ευχές των Χριστουγέννων τυλιγμένο με κόκκινη κορδέλα.










Στολίζουμε το δέντρο μας με τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 








Καλές γιορτές!!! 



   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου